De eerste sociale huurwoningen aan de Furmerusstraat in Sneek zijn bijna gereed

De bouw vordert gestaag van de 33 energiezuinige rijwoningen aan de Furmerusstraat in Sneek. De eerste huurwoningen zijn inmiddels bijna gereed. De verwachting is dat Accolade begin oktober de eerste sleutels overdraagt aan de nieuwe bewoners. De laatste woningen worden momenteel afgewerkt, het binnengebied wordt ingericht en het project wordt voorzien van straatwerk rondom.

De opdracht voor het technisch ontwerp van 33 huurwoningen voor Accolade hebben we verworven in een Design & Build ontwerp aanbesteding. Voor VDM-woningen hebben we een uitermate efficiënt casco ontwikkeld voor huurwoningen met een huurprijs onder de sociale huurtoeslaggrens. De woningen zijn 'Nul-op-de-meter-ready' en kunnen dus met minimale inspanning energieneutraal worden gemaakt. Een slimme schakeling van de woningen aan de parkzijde vormt een fraaie gebogen gevelwand.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een uniek metselwerkpatroon dat van donkerbruin tot lichtgroen verloopt. De inspiratie voor het plan is het beeld van een bosrand in de verte. Een streng ritme van gele entreedeuren in betonnen kaders benadrukt de individuele woning.
Voor dit project maakten we het ontwerp, het technisch ontwerp en alle constructieve berekeningen.  

Meer foto's zien? Bekijk het project in ons portfolio. 

© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy