'Eerste paal' TIMM woningen in Ter Laan 4, Bedum

BEDUM - Wethouder volkshuisvesting Jan-Willem van de Kolk van de gemeente Bedum heeft donderdag 2 februari de ‘eerste paal’ voor een project van tien aardbevingsbestendige TIMM woningen geslagen.

De woningen zijn ontworpen door TOECK uit Drachten en worden gebouwd door bouwbedrijf VDM Woningen uit Drogeham. Ze komen aan de Fuut in de wijk Ter Laan 4 in Bedum. De zogenaamde ‘TIMM woningen’ van TOECK worden gestoffeerd opgeleverd; bewoners kunnen de woning nog dezelfde dag betrekken.

De woningen voldoen aan de eisen voor aardbevingsbestendig bouwen. TOECK en VDM Woningen starten in maart met de verkoop van nog acht ‘TIMM woningen’ in Ter Laan 4.
Volgens TOECK verloopt de verkoop van de woningen in Bedum goed: de tien ‘TIMM woningen’ waren in een tijdsbestek van een half jaar verkocht. Jeen van Zuiden meldt namens het bedrijf dat de kopers uit de omgeving van Bedum en de stad Groningen komen. “Het project is een mooie kans om in Bedum je eerste of tweede woning te kopen.”
Voor het slaan van de eerste paal waren  de kopers van de woningen uitgenodigd. Wethouder Jan-Willem van de Kolk, Jan van der Meer van VDM Woningen en Jan Kroesen van Montagne Advies en Ontwikkeling hebben korte toespraken gehouden.

 

Bron: Noorderkrant.nl

 

 

© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy