Feestelijke oplevering Furmerusstraat Sneek

Op dinsdag 5 februari 2019 organiseerden woningcorporatie Accolade en VDM Woningen een opleverfeest voor de nieuwe bewoners van de Furmerusstraat. Naast bewoners, gemeente en andere belanghouders waren ook de kinderen van de Johannes Postschool aanwezig. Samen met wethouder Van Gent onthulden ze de naam voor het nieuwe binnenterrein, namelijk: 't Furmerushofke.

De woningen
De opdracht voor het technisch ontwerp van de 33 huurwoningen voor Accolade hebben we verworven in een Design & Build ontwerp aanbesteding. Voor VDM woningen hebben we een uitermate efficiënt casco ontwikkeld voor huurwoningen met een huurprijs onder de sociale huurtoeslaggrens. De woningen zijn 'Nul-op-de-meter-ready' en kunnen dus met minimale inspanning energieneutraal worden gemaakt. Een slimme schakeling van de woningen aan de parkzijde vormt een fraaie gebogen gevelwand.

Het ontwerp
Het ontwerp wordt gekenmerkt door een uniek metselwerkpatroon dat van donkerbruin tot lichtgroen verloopt. De inspiratie voor het plan is het beeld van een bosrand in de verte. Een streng ritme van gele entreedeuren in betonnen kaders benadrukt de individuele woning. Voor dit project maakten we het ontwerp, het technisch ontwerp en alle constructieve berekeningen.  

Meer foto's zien? Bekijk het project in ons portfolio. 

 

© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy