"Goedkope huizen voor starters bijna uitverkocht"

Starters krijgen het steeds moeilijker een huis te vinden. Vooral koopwoningen tot 200.000 euro raken op wordt in de markt geconstateerd. In april stonden er op Funda 35.000 woningen in de categorie van 100.000 tot 200.000 euro. Een jaar eerder waren dat er nog 55.000.

Daarnaast daalt het aantal hypotheekaanvragen scherp: in april waren het er 20 procent minder dan in maart. In het eerste kwartaal van dit jaar was er juist sprake van een recordaantal aanvragen.

Ook het totaal aantal woningen dat te koop staat neemt af, maar de daling treft vooral huizen in de prijsklasse tussen 100.000 en 200.000 euro. Dit speelt niet alleen in oververhitte steden, maar ook in bijvoorbeeld Groningen en Friesland.

Dit wordt met name veroorzaakt doordat er de afgelopen jaren structureel gewoon te weinig starterswoningen zijn gebouwd. Als we niets doen, komt de woningmarkt weer tot stilstand. En dat is heel slecht voor de economie.

bron: nos.nl

 

Starterswoningen Toeck

Gelukkig heeft Toeck hiervoor het juiste concept op de plank liggen in de vorm van TIMM-woningen. TIMM H en HXL worden momenteel in Sappemeer (Groningen) en in Noordwolde (Friesland) aangeboden. De start van de bouw in Sappemeer zal binnen enkele weken plaatsvinden.

Daarnaast is Toeck druk bezig met het verwerven van nieuwe locaties in de noordelijke provincies. Hierdoor kunnen wij ook in de toekomst starters blijven voorzien van een betaalbare, complete woning.

 

© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy