Haarkes Stee: Een uniek ontwerp die tot in detail is uitgewerkt door Toeck

Haarkes Stee is de perfecte combinatie van landelijk wonen vlakbij de stad. Haarkes Stee ademt ruimtelijkheid en is een moderne variant op het Gronings Erf. 

Het voormalig terrein van Discotheek Skopje en de inmiddels afgebroken Oldamster boerderij liggen al enige tijd braak. In opdracht van VDM Woningen heeft onze architect Dennis Heins een nieuwe invulling gegeven aan dit gebied. Haarkes Stee wordt gekenmerkt door een grote variatie van woningtypes en gevelbeelden. Alle woningen hebben een knipoog naar het Gronings erf wat zo herkenbaar is voor Harkstede en de regio.

De architectuur is tot in detail uitgewerkt:

Twee stijlvolle halfvrijstaande woningen 'Aan het Lint'
De woningen zijn afgestemd op het straatbeeld, maar zijn door het eigenwijze ontwerp opvallend. Onderscheidend is de rijk gedetailleerde entree met bijzondere metselwerkdetails en de eigen oprit. 

Het Voorhuis
Haarkes Stee dankt haar majestueuze uitstraling aan het Voorhuis. De ivoorwitte Oud Hollandse kozijnen en de grijsgroene ramen geven het voorhuis de moderne allure van een Gronings Voorhuis. Ritmiek, materiaalkeuze en de juiste verhouding in details zijn ingezet om een historische sfeer op te roepen binnen een hedendaags ontwerp.

Aan het Erf
Wanneer u het erf betreedt rijdt u af op de staldeuren van de hoekwoning Aan het Erf. De rijwoningen sluiten qua ontwerp naadloos aan op het Voorhuis. De fraai gedetailleerde ramen in de voorgevel en de materialisering geven de woningen aan het Erf een eigen karakter. 

Achter de Linden
De woningen Achter de Linden zijn geheel opgetrokken met antraciet houten delen en hebben hierdoor de sfeervolle moderne uitstraling van een schuurwoning. De materialisering, waaronder de vensterluiken, geven de woningen een prominente uitstraling op het Gronings Erf.

Vandaag start VDM woningen met de verkoop. Voor meer informatie bezoekt u VDM Woningen

 

© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy