Starterswoningen Ferwert

STARTERSWONINGEN | Ferwert | Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum (DBFH)heeft de afgelopen jaren samen met de werkgroep wonen geprobeerd een aantal starterswoningen te realiseren in Ferwert.
In samenwerking met woningstichting Noord West Friesland is gezocht naar een locatie om starters de mogelijkheid te bieden om een nieuwbouwwoning te kopen. Door het ruilen met kavels is het nu mogelijk om op de Gerbrandastraat een viertal starterswoningen te realiseren.
 
DBFH heeft met diverse aanbieders van woningen gesproken en er is gekozen voor een ontwikkelaar die een woning compleet kan aanbieden, zogenaamd turn key. Turn key wordt ook wel sleutelklaar genoemd.
Als de woning 'sleutelklaar' wordt opgeleverd, hoeft er in principe niets meer te gebeuren. Dit is vooral interessant voor starters aangezien er geen onverwachte verassingen meer zijn.
DBFH en de werkgroep is zeer content met het resultaat en hoopt dat binnen drie weken de vier woningen in de verkoop gaan.
 
Er is door een grote groep jongeren uit Ferwert aangegeven dat er behoefte is voor starters woningen en ook uit de enquête die DBFH heeft gehouden blijkt dat jongeren graag in Ferwert willen blijven wonen.
Binnenkort hopen ontwikkelaar Toeck uit Burgum en de Kingma Vastgoed Makelaars uit Stiens u te informeren over deze prachtige starterswoningen.
 
Nieuwsgierig geworden? Hou Ferwert Online en andere media in de gaten voor meer informatie.
© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy