TOECK helpt starters op de woningmarkt

Sinds een paar dagen staat starterswoning.toeck.nl live! Een website speciaal voor starters. Maar wat houdt dit precies in? Dat leggen wij graag uit!

Starters hebben het nog altijd lastig op de woningmarkt. Betaalbare koopwoningen zijn schaars, zeker nieuwbouwwoningen. TOECK, ontwikkelaar van woningconcepten uit Drachten, komt starters nu te hulp met een innovatief concept. “Wie op zoek is naar een hoogwaardige maar betaalbare nieuwbouwwoning geeft op starterswoning.toeck.nl aan waar die wil wonen. Wij bundelen de aanvragen en gaan daarmee naar de betreffende gemeenten om bouwgrond los te krijgen voor een nieuwbouwplan. Het is dus eigenlijk een win-win voor woningzoekende en gemeente.

Het startersconcept is nu beschikbaar voor de provincies Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel en Flevoland, geeft Heins aan. Elke provincie is op zijn beurt verdeeld in gebieden waarin wij kansen zien voor een nieuwbouwproject. Deze kun je aanklikken en in nog geen halve minuut je voorkeur doorgeven. Zijn er voldoende aanvragen voor een gebied, dan gaan wij in gesprek met de betreffende gemeente of grondeigenaar. Dus hoe meer mensen hun voorkeur doorgeven, hoe groter de kans op bouwgrond.

Betaalbare nieuwbouw in vier stappen
Het startersconcept van TOECK bestaat uit vier stappen. Het begint bij de woningzoekende die aangeeft waar hij of zij wil wonen. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds vergroot de woningzoekende hiermee de kans dat er gebouwd wordt in zijn gewenste omgeving, anderzijds bieden wij de gemeente een bewijs van voldoende draagvlak voor een nieuwbouwplan”, legt Heins uit.

Als de bouwgrond is geregeld bespreken woningzoekende en TOECK de persoonlijke financiële mogelijkheden en de opties voor de woning. Tenslotte volgt de overeenkomst en juridische overdracht. “Bij elkaar is het een overzichtelijk en vlot koopproces. Dat scheelt starters veel stress. Ook het bouwproces is vlot dankzij onze conceptuele bouwwijze. Hierdoor kunnen wij de woning heel betaalbaar aanbieden.

Nergens aan vast
De starter zit met het aangeven van zijn/haar voorkeur nergens aan vast. Het is geheel vrijblijvend. Het enige wat we doen is de starter per e-mail op de hoogte houden en bellen als we uitsluitsel hebben van de gemeente. Voor vragen kunnen mensen ons uiteraard benaderen.

De TIMM-woning
TOECK is ontwikkelaar van uiteenlopende, populaire woningconcepten. Aan het startersconcept is de TIMM-woning gekoppeld, die drie types kent. De TIMM is een ideale woning voor starters. Relatief ruim en compleet opgeleverd met een keuken, badkamer, stoffering (bijv. laminaat en gordijnen, red.) en vloerverwarming op de begane grond. Bovendien voldoet TIMM aan de laatste normen en is dus zeer energiezuinig. Dat, gecombineerd met de lage bouwkosten, maakt het een perfecte woning voor starters.

Bekijk het filmpje voor uitleg of ga naar de website en schrijf je in!

 

© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy