Studieproject

Arnhem

Regio 
Gelderland
Aantal 
64
Project types 
Appartementen

De Borg maakt verbinding 

Voor een bouwterrein nabij het centrum van Arnhem hebben we een studieproject gedaan voor een appartementencomplex. In het bestemmingsplan stonden een aantal eisen wat betreft het bouwvlak, de maximale bouwhoogte en de parkeernorm. Aan de hand van deze eisen en een studie naar de omgeving zijn we tot dit ontwerp gekomen. In het ontwerp komt een ritmiek van vierkanten voor. Zoals bij de hoofdentree, de afwisselende metselwerkstructuren en de uitkragende balkons. Deze riante balkons waren tezamen met de parkeergarage bij de uitwerking een technisch interessante uitdaging.  

Het appartementencomplex is samengesteld uit drie blokken van verschillende hoogtes die door middel van een gallerij met elkaar verbonden worden. In deze blokken bevinden zich in totaal 64 appartementen, opgesplitst in twee verschillende types; een tweekamerappartement en een driekamerappartement. Te midden van het complex bevindt zich een parkeergarage, bestaande uit twee parkeerdekken. 

Rondom de Borg bevinden zich verscheidene andere hoogbouwobjecten. Elk met een sterk eigen, opvallend karakter. Dit hebben we doorgezet in het ontwerp voor de Borg, waardoor deze goed aansluit bij de omgeving, maar niet opgaat in haar omgeving. 

Ontwerp en bouwkundige uitwerking: Toeck

Bel mij terug

Wanneer wil je teruggebeld worden voor meer informatie?

Jeen van Zuiden

Verkoop en financieel adviseur
0512-745195
Naar het contactformulier
© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy