Ontwerp

Sappemeer

Regio 
Groningen
Aantal 
16
Beschikbaar 
0
Project types 
timm h
Bouwjaar 
2017

Waterrijk wonen in Sappemeer

Aan de Schoonrijder te Sappemeer worden in totaal 31 woningen gerealiseerd, opgedeeld in twee fasen. De locatie aan het water leent zich voor een bijzonder ontwerp met zowel een voorgevel aan de straat als aan het achtergelegen Winschoterdiep. De woningen hebben een uitstraling die verwijst naar de Scandinavische architectuur. Het robuuste Scandinavische karakter wordt gecreëerd door de combinatie van metselwerk met hout, de grote overstekken en de opvallende kleuren. 

De eigenzinnige manier waarop het metselwerk en het hout elkaar afwisselen in het gevelbeeld creërt unieke woningen die als rij een eenheid vormen. Fase 1 is uitgevoerd met rode gevelbekleding en kozijnen en fase 2 zal worden uitgevoerd in een gele kleur. De combinatie van deze opvallende kleuren met de natuurlijke kleuren van het metselwerk, de goten en de dakpannen geeft de woningen een eigen uniek karakter.

De woningen zijn uitgevoerd in een houtskeletbouwsysteem met bijbehorende aardbevingsbestendige detailleringen. Zo voldoen de woningen aan de eisen voor aardbevingsbestendig bouwen.

Inmiddels is fase 2 ook verkocht en zal naar verwachting in het voorjaar van 2019 gestart worden met de bouw van de laatste 15 woningen.

Ontwikkeling en bouw: VDM Woningen
Ontwerp en bouwkundige uitwerking: Toeck 

 

Bel mij terug

Wanneer wil je teruggebeld worden voor meer informatie?

Jeen van Zuiden

Verkoop en financieel adviseur
0512-745195
Naar het contactformulier
© Copyright 2021 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy