Diever

Ik geniet van huis, tuin en omgeving in het gezellige dorp Diever

Regio 
Drenthe
Aantal 
2
Beschikbaar 
0
Bouwjaar 
2019

Op zoek naar een ander huis op een mooie plek bleef deze woning op funda wel heel erg mijn aandacht trekken. Na wikken en wegen volgde een eerste stap, een bezoek aan de plek en de informatieve en vrijblijvende afspraak bij Toeck. De rest is geschiedenis.

Dit huis was het helemaal! Prachtige uitstraling, gezellige en praktische indeling. Wat een mooi huis, wat een mooi ontwerp. En, niet onbelangrijk, financieel haalbaar. Een fantasievol huis met gezellige raampartijen en met veel aandacht voor fraaie details. Echt, alle eer aan de architect. Zowel buiten als binnen biedt het huis ruimte, waar ik zo naar op zoek was. De plek werd Diever, een gezellige dorp. De dagelijkse boodschappen dus om de hoek. Het andere huis leek gevonden en met de mooie plek kwam het ook goed, Diever ligt tussen Drents Friese Wold en Dwingelderveld.

Het huis moest nog wel worden gebouwd, maar het volgen van de bouw is naast de aankoop ook een verrassende en spannende periode, waarin plannen worden gemaakt voor de inrichting. En dan ineens staat daar je eigen nieuwe twee-onder-één kap-woning die zich duidelijk onderscheidt van de andere woningen in de rij. Natuurlijk omdat het huis nieuw is maar ook door details zoals de sierlijke witte raamomlijstingen en de zwarte kap. Tijdens de bouw kreeg de kleinschalige en groene wijk, in rap tijd verder vorm. Ik bleek ook nog eens in een mooie, ruim opgezette straat te komen wonen met vrij zicht, nu en in de toekomst. Wat wil je nou nog meer.

Inmiddels woon en geniet ik bijna twee jaar van huis, tuin en omgeving. Elk moment van de dag op een andere plek om maar niks te missen van al het moois om me heen. Dat betekent ’s morgens de tuinkant en ’s avonds de straatkant. Zon en licht draaien om het huis heen, van zijkant via tuin naar voorkant. Overal op een ander moment licht in huis is fantastisch. De straat in of uit lukt niet zonder praatje met buren, die je op zo’n manier leert kennen. Goed volk komt gezellig achterom.

Een periode van soms lastige afwegingen ligt achter me en was het meer dan waard. De firma Toeck trok mij, overigens met alle geduld, gelukkig over de streep. Ik kan alleen maar zeggen, durf de stap te zetten.

Ineke Zwiers

Updates

In de schijnwerpers

© Copyright 2024 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy