Drachten fase 2

Van bouwkavel naar droomplek

Regio 
Friesland
Aantal 
7
Beschikbaar 
0
Project types 
Vrijstaand
Bouwjaar 
2020

De afgelopen jaren zijn er een aantal momenten geweest waarop we dachten: wat nou als we een plekje vinden die we helemaal naar eigen wens kunnen samenstellen? Dan willen we een heerlijke woonkeuken, grote ramen met veel lichtinval, tuindeuren zodat we het huis en de tuin met elkaar kunnen verbinden èn een pelletkachel! Ideeën genoeg, maar waar halen we de tijd vandaan om zoiets te realiseren? Toen we hoorden van het nieuwbouwproject Zilverschoon in Drachten, keken we elkaar aan en zeiden direct: bel jij of bel ik? De moderne stijl van de woning sprak ons aan. Maar ook het gemak van nieuwbouw: dat je veel keuzevrijheid hebt en tegelijkertijd alles voor je wordt geregeld. 

We hadden geluk dat we vroeg in het project zijn ingestapt. Hierdoor kregen we genoeg tijd om na te denken over onze woonwensen. De schermtijd op onze mobiele telefoon ging dankzij de inspirerende app Pinterest in ieder geval sky-high! Gelukkig zitten we redelijk op 1 lijn in wat we beide willen en mooi vinden, want er is veel te kiezen. Wij hebben ervaren dat je met de hulp van alle betrokken partijen, in ons geval Toeck, Bouwbedrijf Notebomer er installatiebedrijf Vaatstra, heel snel thuis bent in de (bouw)technische kant van een nieuwbouwwoning. Ook de vakmannen die het huis bouwden hebben ons tijdens de bouw goed begeleid en handige tips gegeven. Zij zijn uiteindelijk toch de mensen die er verstand van hebben, dus hun mening vonden wij erg waardevol. En ja, het is waar wat ze zeggen: je kunt nooit genoeg stopcontacten hebben in huis. 

Ondertussen wonen wij hier alweer één jaar, met heel veel plezier. Deze plek voelt echt aan als thuis, mede dankzij de leuke buren naast ons en in de buurt. Onze stijl is een mix geworden van industrieel met moderne invloeden. Wij hebben heel bewust gekozen voor stoere materialen zoals: staal, keramische tegels, marmer en eikenhout en daarmee contrasten gezocht. Zo heeft onze eettafel stalen poten, ingelegd met eikenhout en bovenop een massief eikenhouten blad. De zwarte, stalen deuren in de kamer zijn een echte eyecatcher geworden. Toch voelt de woonkamer open aan, dankzij het transparante glas en de lichtgrijze lange muur. Nu alleen nog een paar persoonlijke foto’s ophangen in de slaapkamer, ons thuiskantoor en de motorkamer, en dan zijn we ècht helemaal klaar.

Wij zijn ontzettend blij met onze woning!

Tjetske Koets en Libbe Roelinga

Updates

In de schijnwerpers

© Copyright 2024 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy