Wetterwylch type IJlst

Vanaf dag 1 voelt het als thuis!

Regio 
Friesland
Aantal 
6
Beschikbaar 
0
Bouwjaar 
2020

Een nieuwbouwwoning…..dat was echt wel het laatste waar wij mee bezig waren. We woonden al ruim 20 jaar in een sfeervolle en karakteristieke jaren ’30 woning. Wat zouden wij in zo’n nieuw huis zonder die mooie uitstraling moeten en waarvan er minstens 30 dezelfde in één straat staan? Ons niet gezien!

Tot we op 30 december 2018 het plan “De Wetterwylch” tegenkwamen op Facebook.  Mijn zusje en haar man waren op zoek naar een nieuwbouwwoning en hadden het project geliked en zo kwam het ons onder ogen. “Wat een prachtige woningen” dacht ik en bezocht jullie website. Deze woningen hadden namelijk wèl karakter en voldeden aan de hedendaagse kwaliteit. Mijn man bekeek het project vervolgens ook en werd ook enthousiast.  Zo enthousiast dat we er ’s avonds allebei niet van konden slapen… 31  december 2018 zijn we naar de plek gereden waar dit plan gerealiseerd zou gaan worden om eens te kijken  of dit wat voor ons zou zijn. Wonen aan open vaarwater…erg leuk! En nog even naar Toeck in Burgum voor een brochure, maar het kantoor was gesloten. Geen brochure dus….

We besloten ons toch in te schrijven, want de sluitingsdatum was al op 2 januari 2019. En toen ging opeens alles in sneltreinvaart. 3 Januari werden we gebeld dat het huis van onze eerste keus voor ons was!  Daarna ging alles in dezelfde  volle vaart door. Dit huis gekocht, eigen woning  verkocht, verhuizen naar een tijdelijke woning, want de huizen werden pas in september 2020 opgeleverd. 

De start bouw eind 2019 was feestelijk met alle nieuwe bewoners, Toeck en bouwbedrijf Lont onder het genot van een taartje en koffie en het hele bouwproces was ontzettend leuk om te volgen. Op de bouw ontmoetten we regelmatig nieuwe buren die net als ons een kijkje kwamen nemen bij de vorderingen. Heel erg leuk! Steeds meer werd het de mooie woning van de tekening! Ondertussen beslissingen nemen over de inrichting en de tuin en je proberen een beeld te vormen hoe alles er straks uit zou zien als het klaar was.

Nou, net zo mooi als op de tekeningen en eigenlijk zelfs nog mooier!

We wonen hier nu ruim een jaar met heel veel plezier. Het is een prachtig straatje geworden met al die unieke gevels. Geen woning is gelijk. Een huis met een prachtige uitstraling en heerlijk om in te wonen. Goed geïsoleerd en lekker ruim en comfortabel en alles nieuw. En gasloos, dus klaar voor de toekomst. Wonen aan het water is ook heerlijk. De brochure vertelde het al: wonend aan het water geniet je optimaal van elk seizoen. Vaar- en zwemplezier in de zomer, schaatsvertierin de winter. En dat is zeker het geval! We hebben een sloep gekocht en wat is er leuker dan gewoon vanaf je eigen terras aan het water aan boord te kunnen gaan! We varen zo naar de binnenstad of naar Eernewoude. Of heerlijk een drankje doen. De afgelopen winter gaf meteen dat andere extraatje: schaatsen vanaf je eigen terras! Ijspret met de hele buurt! Wat een luxe!

We hebben leuke buren en al veel nieuwe contacten opgedaan. Dat gaat ook makkelijk in een straat waarin iedereen nieuw is.

Wij zijn superblij met onze woning van Toeck!

Jannegreet en Arjan Lammertsen,
Gijs en Fleur

Updates

In de schijnwerpers

© Copyright 2024 TOECK B.V. | Disclaimer | Privacy